Μοιραστείτε το άρθρο...

Σε κάποιους μπορεί να φανεί ακόμη και τρομακτική η θέα της.

Αυτή η παραλία είναι η Reynisfjara και βρίσκεται στη νότια Ισλανδία. Η άμμος της είναι κατάμαυρη με αποτέλεσμα ακόμη και στο πιο έντονο φως, να φέρνει στο νου εικόνες από σκοτεινές σπηλιές και αβυσσαλέα βάθη.

Τα πετρώματα στην περιοχή αποτελούνται κυρίως από τον ηφαιστειακό βασάλτη, στον οποίο οφείλει και η άμμος το μαύρο χρώμα της. Βρίσκεται 180 χλμ. έξω από την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Reykjavík. 

H παράδοση θέλει τους γιγάντιους βράχους που βρίσκονται στην ακτή να είναι γίγαντες, που προσπαθούν να τραβήξουν τα πλοία έξω. Οι σκοτεινοί γίγαντες αυτοί εμφανίζονταν μόνον όταν έπεφτε το σκοτάδι.

Κάποια μέρα τους πρόλαβε η αυγή και, με την πρώτη αχτίδα του ήλιου, πέτρωσαν στην παραλία.

Πάντως, εκτός από το τοπίο, στην παραλία εκτονώνονται εξαιρετικά ισχυρά κατά καιρούς κύματα, καθιστώντας την αρκετές φορές επικίνδυνη.

Επιπλέον τα υπόγεια ύδατα είναι ιδιαιτέρως ορμητικά και επικίνδυνα δημιουργώντας ρεύματα, τα οποία παρασέρνουν ότι βρεθεί εντός ακτίνας τους στο ανοιχτό ωκεανό ταχύτατα.

Τα τελευταία μοιραία δυστυχήματα συνέβησαν στην Reynisfjara το 2017.

Το βίντεο που ακολουθεί θα σας δώσει ακόμη μια γεύση της υποβλητικότητας του τοπίου. Δυστυχώς δεν έχει υπότιτλους.Απόφοιτος Μουσικολογίας, αιώνιος φοιτητής Μαθηματικών. Δημοσιογραφεί για διάφορα θέματα, κυρίως τέχνης και επιστήμης.


Μοιραστείτε το άρθρο...