Μοιραστείτε το άρθρο...

Μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, αμέσως οι καναλάρχες άρχισαν να ψάχνονται και να κάνουν έναν γύρο διαβουλεύσεων και συζητήσεων.

Στο… τραπέζι πέφτουν ιδέες για τις επόμενες κινήσεις τους, τόσο για τυχόν συνεργασίες, όσο και για το ενδεχόμενο το επιτελείο του Τσίπρα να ρίξει “μαύρο” στο κανάλι τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι άδειες για τα κανάλια, πλέον,  είναι 4 και αν δεν υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις (π.χ. εκλογές), οι καναλάρχες θα πρέπει άμεσα να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις.

Μαγαζί… γωνία η οικογένεια Βαρδινογιάννη

Κομβικό ρόλο στο νέο τηλεοπτικό τοπίο παίζει η οικογένεια Βαρδινογιάννη η οποία θα παραμείνει ενεργή με ενημερωτικό κανάλι. Σίγουρα, υπάρχει αναβρασμός στις τάξεις του καναλιού με τις τελευταίες εξελίξεις, ωστόσο το STAR είναι από τα πρώτα κανάλια που συνεχίζουν ομαλά το έργο του στο τηλεοπτικό στίβο.

Πάντως, στο κανάλι της Κηφισιάς εξετάζουν ενναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που στραβώσει κάτι. Πρόσφατα έγινε συνάντηση με μετόχους του MEGA προκειμένουν να συζητηθούν τυχόν μελλοντικές συνεργασίες. Ωστόσο, η οικογένεια Βαρδινογιάννη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα διατηρήσει την τηλεοπτική της παρουσία μέσω του SΤΑR το οποίο θα αναβαθμίσουν στο ενημερωτικό του τομέα.

Ανοιχτά μέτωπα για Κοντομηνά 

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς φαίνεται αποφασισμένος παρά τις δικαστικές του περιπέτειες να παραμείνει τηλεοπτικά ενεργός με τον Alpha και μάλιστα με ενημερωτική άδεια. Βέβαια με βάση το παρελθόν του αν βρεθεί κάποια καλή πρόταση για εξαγορά του σταθμού ή για συνεργασία με ξένο ενδιαφερόμενο είναι πιθανό να αποφασίσει να προχωρήσει έτσι. Είναι μια περίπτωση που θα ξεκαθαρίσει τη τελευταία στιγμή, αφού πολλά έχουν ακουστεί για τα οικονομικά του καναλιού. Υπάρχει μια μικρή ταραχή στην Κάντζα, αλλά εκτιμάται ότι ο ισχυρός μιντιάρχης θα βρει ακόμη μια φορά τη λύση.

Μαζεμένος ο ANT1

Ερωτηματικό αποτελεί ο ΑΝΤ1 που με βάση το σχεδιασμό του τα τελευταία χρόνια και τη συρρίκνωση του ενημερωτικού τομέα μοιάζει πιθανό να ζητήσει θεματική άδεια που ειναι και πιο φτηνό σπορ. Επίσης θα πρέπει ο ΑΝΤ1 να αποφασίσει τι θα κάνει και με το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV. Λίγα τα… ψωμιά για το μακεδονίτικο σταθμό.

Οι αδύναμοι κρίκοι του μηντιακού τοπίου MEGA και ΣΚΑΪ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, το MEGA εξαιτίας της πολύ κακής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται όσο και της αδυναμίας των μετόχων του να βρουν μια λύση, είναι σε εξαιρετικά δεινή θέση. Οι δύο μεγαλομέτοχοι του καναλιού αντιμετωπίζουν την ίδια ώρα σειρά μεγάλων προβλημάτων στις άλλες μηντιακές τους επιχειρήσεις γεγονός που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την εξίσωση. Έρχονται δύσκολες μέρες για το άλλοτε Μεγάλο κανάλι.

Από την άλλη, ο… φτωχός συγγενής του μιντιακού τοπίου, ο ΣΚΑΪ, παρά τα πιεστικά οικονομικά προβλήματα, η οικογένεια Αλαφούζου φαίνεται να το παλεύει στον ενημερωτικό στίβο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μπει στο παιχνίδι όπως το έχει στήσει η κυβέρνηση. Δεν μπορεί ο Γιάννης Αλαφούζος να σηκώσει το βάρος ενός ενημερωτικού σταθμού με τόσα εκ. ευρώ για εκκίνηση και με τόσο μόνιμο προσωπικό, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι μπορεί να ενδιαφερθεί η οικογένεια για θεματικό κανάλι το οποίο και δεν χρειάζεται αλλά και δεν έχει το know how να στήσει και να τρέξει. Στο κενό έχουν πέσει οι πρόσφατες προσπάθειες του Γιάννη Αλαφούζου για να βρει συμπαίκτες, γεγονός που σηματοδοτεί… μαύρες μέρες στο κανάλι του Φαλήρου.

Τέλος, για τους καναλάρχες Βρυώνη και Κουρή η λογική λέει ότι θα αναζητήσουν άδεια τοπικής εμβέλειας, όπως το Blue Sky και το SBC.
Μοιραστείτε το άρθρο...