Μοιραστείτε το άρθρο...

Μια σπουδαία διάκριση σε αγώνες επιχειρηματολογίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ κατέκτησε το 5ο Λύκειο Νέας Ιωνίας, το οποίο κέρδισε την πρώτη θέση στο Βίγκο της Ισπανίας.
Ειδικότερα, το σχολείο υλοποίησε κατά τη διετία 2015-2016 εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της Δράσης ΚΑ2/ Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης του Προγράμματος Erasmus+, το οποίο επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τίτλο «Dispute, discuss, develop». Στη Σύμπραξη συμμετέχουν σχολεία από την Ουγγαρία, τη Λετονία και την Ισπανία.

Λίγα λόγια:
Στο πλαίσιο του Προγράμματος οι μαθητές εξασκούνται στους αγώνες επιχειρηματολογίας για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, την επιστήμη, την τεχνολογία, την ιστορία, τον πολιτισμό καθώς και τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας. Οι μαθητές ταξιδεύουν στις άλλες χώρες της Σύμπραξης, τις οποίες υποδέχονται με τη σειρά τους στο σχολείο, προκειμένου να συναγωνιστούν σε ρητορικούς αγώνες και να αναδείξουν τους προβληματισμούς, την επιχειρηματολογία και τις εκφραστικές τους ικανότητες. Το σχολείο είναι ένα από τα 135 ελληνικά σχολεία όλων των βαθμίδων που έχουν εγκριθεί να συμμετάσχουν στο ERASMUS+.

1οι Αγώνες Επιχειρηματολογίας
Οι πρώτοι αγώνες επιχειρηματολογίας έλαβαν χώρα από την 1 Φεβρουαρίου έως και την 5 Φεβρουαρίου στο Vigo της Ισπανίας, συγκεκριμένα στο σχολείο IES do Castro. Έλαβαν μέρος οι ρητορικοί όμιλοι τεσσάρων χωρών, της Ισπανίας, της Ουγγαρίας, της Λετονίας και της Ελλάδας. Η Ελληνική ομάδα κέρδισε την πρώτη θέση, αφού νίκησε στον ημιτελικό την Ουγγαρία και στον τελικό την Ισπανία. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν σε δύο θέματα. Το πρώτο αφορούσε τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και το δεύτερο την αξία της χορτοφαγίας. Την ελληνική ομάδα αποτελούσαν οι ακόλουθοι μαθητές της Β’ Λυκείου : Μιχάλης Αναστασόπουλος, Νίκος Κουφόπουλος, Γιώργος Κουταβάς, Γιάννης Μουράτης και Αλέξανδρος Μαρούλης. Καλύτερος ομιλητής ανάμεσα στο σύνολο των συμμετεχόντων αναδείχθηκε ο Γιάννης Μουράτης, λαμβάνοντας επιπλέον διάκριση.
Την ομάδα προετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί του 5ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας Ανδρομάχη Πανταζή και Ευθαλία Δαλαμάγκα
Μοιραστείτε το άρθρο...