Μοιραστείτε το άρθρο...

Θέμα χρόνου είναι ο εγκαινιασμός του θεσμού του τοπικού αστυνόμου, του γνωστού από την Αμερικανική ύπαιθρο, σερίφη, σε απομακρυσμένες περιοχές της επαρχίας που καταργήθηκαν οι αστυνομικοί σταθμοί.

Το πρόγραμμα θα είναι αποτέλεσμα διαβουλεύσεων των δήμων και των αστυνομικών διευθυντών που διαπίστωσαν τα κενά που δημιουργήθηκαν σε 25 περιοχές της χώρας μετά την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ και το «λουκέτο» σε αστυνομικά τμήματα.

Ο αστυνομικός-σερίφης θα φέρει μια ειδική κονκάρδα και θα στεγάζεται σε χώρο όπου θα του παραχωρηθεί από τον δήμαρχο της εκάστοτε περιοχής.

Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει σε απομακρυσμένες περιοχές όλων των περιφερειών της χώρας και σκοπός του θα είναι η διεκπεραίωση καθημερινών ζητημάτων, η υποβολή αναφορών στον διοικητή του τμήματος που υπάγεται και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την καλύτερη επαφή των πολιτών με την αστυνομία.

Ο “σερίφης” θα υπάγεται σε αστυνομικό τμήμα της εκάστοτε περιοχής και θα λαμβάνει απόσπαση στην απομακρυσμένη περιοχή που θα κληθεί να παράσχει τις υπηρεσίες του.
Μοιραστείτε το άρθρο...