Μοιραστείτε το άρθρο...

Πρόκειται για ένα γκράφιτι που αναδείχθηκε πρώτο ανάμεσα στα 20 καλύτερα βρετανικά έργα τέχνης.

Το γκράφιτι του διάσημου καλλιτέχνη του δρόμου, Banksy, το οποίο δείχνει ένα μικρό κορίτσι την ώρα που αφήνει ελεύθερο ένα μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς, αναδείχθηκε το έργο τέχνης που προτιμούν περισσότερο οι Βρετανοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα και διεξήχθη σε δείγμα 2.000 ερωτηθέντων.

«Το κοριτσάκι με το μπαλόνι» που ο Βρετανός καλλιτέχνης αποτύπωσε με στένσιλ πάνω στην πρόσοψη ενός καταστήματος στο Σόρντιτς, μια συνοικία του ανατολικού Λονδίνου, το 2002, ήρθε πρώτο στην κατάταξη ανάμεσα στα 20 καλύτερα βρετανικά έργα τέχνης. Το γκράφιτι αφαιρέθηκε από τον τοίχο του μαγαζιού και πωλήθηκε σε δημοπρασία το 2014 αντί 500.000 στερλινών (σχεδόν 560.000 ευρώ).

Το «Το κάρο του σανού» του Τζον Κόνσταμπλ

Η ελαιογραφία «Το κάρο του σανού» του Τζον Κόνσταμπλ (1821) κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος ακολουθεί ο πίνακας «The  singing butler» (1992) του Τζακ Βετριάνο.

«The singing butler» του Τζακ Βετριάνο

Τέλος, ο πίνακας «Τhe fighting temeraire» (1839) του Τζόζεφ Μάλορντ Ουίλιαμ Τέρνερ, που παρουσιάζει ένα πολεμικό πλοίο που ρυμουλκείται στον Τάμεση, έρχεται τέταρτο στις προτιμήσεις των Βρετανών.




Μοιραστείτε το άρθρο...